Tvarohový koláč s kokosovým mlékem a ovocem
Pokud jste si stejně jako já oblíbili zebrový tvarohový koláč s kokosovým mlékem, tak vyzkoušejte i tuto jeho obměnu s ovocem. Určitě nebudete litovat!
Ingredience
Na korpus
100 g krupicového cukru
200 g hladké mouky (já dala špaldovou)
1/2 kypřícího prášku
1 vejce
100 g másla
šťáva z 1/4 citronu
Na krém
250 g tvarohu ve vaničce
200 ml kokosového mléka (polovina klasické konzervy)
60 g krupicového cukru
2 vejce
20 g vanilkového pudinkového prášku (1/2 sáčku)
50 g rozpuštěného másla
přírodní vanilkový extrakt (nemusí být)
ovoce (borůvky, maliny apod.- klidně mražené)
Postup
1. Smícháme všechny ingredience na korpus. Po promíchání směs hněteme rukama, dokud nedostaneme kompaktní těsto, které vložíme do sáčku a šoupneme do mrazáku.
2. Mezitím si připravíme krém. Smíchám všechny ingredience kromě ovoce a metličkou vymíchám hladký krém.
3. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.
4. Vytáhneme těsto na korpus z mrazáku. Buď jej rozválíme válečkem do kruhu trochu většího průměru než je naše dortová forma nebo těsto mačkáme do formy pomocí prstů. U obou případů vytvarujeme vyvýšené okraje.
5. Do mističky z těsta vlijeme krém a koláč dáme péct do předehřáté trouby na 160 °C na 45-60 minut.
6. Asi 15 minut před koncem pečení koláč posypeme ovocem a dáme ještě dopéct. (Ovoce by se již nemělo příliš hluboko zabořit do krému.)
Který tvarohový koláč s kokosovým mlékem je pro Vás favorit - zebrový nebo s ovocem? U mě vyhrává ten ovocný!
Komentáře
Okomentovat