Krakovský fazolový salát
Jak ten čas letí, poznáme nejlépe na dětech. Jonášek už měl jeden rok! Na oslavy ráda připravuji nejrůznější saláty. Výhoda je, že si jej můžete připravit den nebo dva dopředu a když Vám část zbyde, máte pak zajištěnou večeři nebo oběd na další den :-D Tentokrát jsem zkusila udělala fazolový a rozhodně ne naposledy, byl prostě výborný! Ještě jsme měli i cizrnový, ten skončil na zemi, tak si na něm stačilo pochutnat jen pár šťastlivců :-) Recept bych tady ale taky mohla uvést, třeba zase někdy příště.
Ingredience
fazole
červená cibule
sterilizovaná červená řepa
šunka
majonéza
vinný ocet (ideálně červený)
sůl, pepř
Můj postup
Množství surovin neuvádím, protože jsem je přidávala od oka a podle chuti.
1. Den předem ideálně přes noc, si necháme namočit fazole. Poté je vaříme, dokud nezměknou, solíme až ke konci vaření.
Tip: Pokud chcete urychlit vaření luštěnin, stačí přidat půl lžičky jedlé sody. Dejte ale pozor, ať Vám voda z hrnce nezkypí, bude to pěnit!
2. K uvařeným fazolím přidáme nakrájenou červenou cibuli, červenou řepu (bez sladko-kyselého nálevu), nakrájenou šunku a majonézu.
3. Salát promícháme a podle chuti přidáme sůl, pepř, vinný ocet a případně můžeme také dosladit.
Podáváme ideálně s focaccinou nebo jiným pečivem a se zelenými listy rukoly, polníčku, špenátu a ledového salátu.
Pěknou oslavu, večeři nebo oběd i Vám.
Komentáře
Okomentovat